onsdag, oktober 31, 2007

fåfängans baksida

Jag var på intervju för inte så länge sedan. Det var som mediarådgivare och/eller reklamplatssäljare på ett TV-bolag. Jag vet inte hur många gånger (7) som jag sökt till liknande jobb på en tidning, men inte kommit på intervju. Men på TV duger jag.

Jag förberedde mig på de mesta sätt. Tre positiva drag/tre negativa dito, varför de skulle anställa mig, etc... Men så tog jag ett sent och oövertänkt beslut, kanske. Jag tog inte på mig glasögonen. Jag tänkte nog att jag skulle se yngre ut, eller något. Vad vet jag.

Så satt vi då där och gick igenom jobbet. Jag svarade på frågor och visade mig intresserad. Han visade en massa powerpoint på sin dator om ditt och datt. Men det är då huvudvärken börjar komma. Antagligen för att jag måste koncentrera mig för att kunna se vad som står på skärmen.

Så jag tar på mig glasögonen... Luften tar slut, klockorna stannar och det kändes inte alls längre bra att vara där. Nä, och jag fick ju inte jobbet.

Jag var för lite livfull (läs: glasögonberoende och oung).

det får nog bli köp av linser snart

8 kommentarer:

Ingela sa...

Glasögon är jätte coolt idag - så jag införskaffade linser... Orkade inte var så modern och inne.

susen sa...

Inför nästa intervju vill jag tipsa dig att läsa boken Konsten att läsa tankar av Henrik Fexeus. Där finns en massa konkreta tips om hur du ska få folket att vilja anställa just dig!

Göran sa...

ingela:
tack för trendanalysen. det är alltid skönt att vara rätt, så nu tar jag på mig glasögonen och blir coool, typ.

susen:
tack för tipset. kan man läsa om glasögon vs. linser så köper jag boken direkt. ;)

Annchen sa...

Fick mina första glasögon sommaren innan trean... på lågstadiet. Det gjorde mig knappast till gammal. Jag saknar fortf alldeles för många vuxenpoäng för att kallas gammal, knappt ens vuxen. Känner mig inte vuxen. Mest isf i jämförelse med andra som agerar på ett mindre moget sätt. Dock har jag iofs linser... också. Men blir mest glasögon nuförtiden. Jag vet inte jag... men jag tror ändå inte att åldern sitter i glasögonen.

Göran sa...

annchen:
du har rätt, man blir bara så trött ibland och överanalyserande.
jag kommer att ha på mig glasögonen på nästa intervju! så det så

Snigel sa...

Jag kan inte använda linser, så för min del har glasögonen suttit på näsan sedan jag började skolan.

Jag tror faktiskt inte det var glasögonen som avgjorde det hela. Om de inte var Fantastiskt Fula, förstås? Bild? ;)

Göran sa...

snigel:
fula kan dom inte vara, det står ju french connection på dom, nästan fcuk och det är väl snyggt...?

jag kanske skall mogna till och byta bild. en bild där glasögonen är på.
nä, så mogen är jag inte...

Annchen sa...

Det är bättre att se bra än att se bra ut, det är väl ändå din kompetens och inte ditt utseende de borde vara ute efter. Vet inte hur du ser ut eller vad det är för jobb du söker, men iaf. Och att glasögon skulle vara fult känns som något som hör film-stereotyper och åttiotalet till, typ. Så ja, ha på dig dem du! Och skäms inte för det! ...det är ju hur många som helst som ser dåligt.