torsdag, december 13, 2007

väderproblemDet är något problem med vädret.


nä, inte att alla pratar om det
nä, inte att det är dåligt
nä, inte den globala uppvärmningen
nä, inte att meteorologen säger en sak och vädret blir något annat

Nä, problemet är att jag inte ens vet om det blir tvärtom. Problemet med vädret att jag glömmer prognosen så fort jag fått den levererad.
- vad blir det för väder imorgon? frågar någon
- äh, va ... vet inte, säger jag och ändå har jag suttit där framför burken.

Visserligen har jag ett minne som en adventskalender, men ändå. Kanske att vädermänniskorna är för långhåriga, jonglerande, norska, etc ... osv ... eller något. Något är fel! Jag tror absolut det är något med presentationerna som gör att jag glömmer bort hur vädret skall bli.

Och då, har jag förstått i efterhand, har ändå SVT prövat med något nytt upplägg som jag oxå missat och som jag inte kan kommentera...

Jag har lite tankar och som kommunikationsexpert (wannabe) får jag ta och kontakta dem. Om jag kan förstå och komma ihåg vädret så måste väl alla komma ihåg. Jag skall finslipa mitt upplägg sen åker jag till Stockholm.

en sak är säker, vädret blir som det blir, det är det enda säkra, det blir så det är bara att vänta

8 kommentarer:

maluca sa...

Väderproblem??? Jag har ständig brainstorm hos mig så det är jämna plågor alltså!Sjysst att du sponsrar mitt nya modeinförande!!! // maluca

michanek sa...

Vädret är inte så mycket att lägga på minnet. Sins nog lär du bli varse ändå. Tills dess kan du ägna dig åt viktigare minnen.

udda persson sa...

Nej så sant michaneka hur man än klär sig så blir det väder.
Göran det är inget att oroa sig för.Jag kutar ut på balkongen fram och tillbaka en gång innan jag går någonstans.Klart!

haraldsdotter sa...

Dé é grått.........

Göran sa...

maluca:
...och i eftermiddag blir det styv brainstorm lokalt över stockholm...
Detta meddelande sponsras av foliemode!

michanek:
det är kanske därför som jag inte lägger vädret på minnet, jag tänker på viktigare saker, naturligtvis

udda persson:
precis så är det ju, den bästa lokala väderlekskollen gör man själv

haraldsdotter:
dé é dé

Annchen sa...

Det är samma sak med tiden. Titta på klockan och en halv sekund efteråt om någon frågar hur mycket klockan är måste jag antagligen titta igen för att kunna svara.

Mina lyten sa...

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Hur i hela friden har det töntiga uttrycket fått leva vidare?! Det finns visst dåligt väder vad fan man än byltar på sig. Dessutom vill jag påpeka att man har ett ansikte i alla väder som det inte finns några kläder till. Jag har svårt att komma ihåg hela nyhetssändningar om det inte är jag själv som gjort inslaget eler om jag råkar vara målgruppen på pricken. Ändå tittar jag varenda dag. Minnet är märkligt...

EvaK sa...

Jaa, alla pratar om vädret men ingen gör något åt det!

Jag har ett traumatiskt barndomsminne av att min pappa (som var uppväxt i en bondefamilj) varje gång vi satt med radion på och åt mitt på dagen, plötsligt skrek "NU ÄR DET HÄR" när meteorologen sagt "...vänerområdet..." och då måste vi alla vara tysta så han fick höra prognosen. För att ha koll på slåttern, antar jag, fast han jobbade i affär sedan många år. Men jag själv kommer bara ihåg om de har sagt att det skall bli någon extrem förändring. Typ snö till jul.

Om man inte vill kuta ut på balkongen, som "udda persson" så rekommenderar jag en termometer utanför fönstret. Man kan också titta på träd om det blåser, eller om det går människor förbi så ser man hur mycket kläder de har på sig och om det verkar räcka eller inte.