måndag, december 03, 2007

tankemätare

Var ute och åkte bil och såg bensinmätaren visa rött. Sådant är ju bra att veta så man inte blir stående med ogjort ärende. Tänkte, varför har inte vi människor en tankmätare? Eller i vart fall vissa.

Det kunde vara jättepraktiskt för då syntes det ju innan att här är det ingen ide att lägga någon energi för att bli förstådd, för här var mätaren i botten hos den personen. Kanske att en varvräknare fick plats oxå. Går någon på högvarv är det ju inte heller någon ide att göra sig förstådd.

Tänk, situationen på jobbet. Du har en strålande ide och du går in till Bossen. Först tittar man på mätarna. Är han (i mitt fall är det faktiskt en han...) out of gas, uppe i högvarv eller är han mottaglig för lite nya idéer?

Eller kundmötet, intervjun, etc... va bra att kunna se innan hur lätt det kommer att gå, inte

Eller på fikarasten, vid vilket bord går det att få energi och vilket suger.

Eller hemma och du vill ha sagt något. Du sätter dig för att prata med frun och du tittar på mätarna. Är hon (i mitt fall är det en hon) i läge utan energi, i tankarna någon annanstans eller är det läge helt enkelt? Bra att veta före för att kunna närma sig på rätt sätt.

Eller tonåringar, inte att förglömma. Där kan det behövas en hel instrumentpanel för att förstå och säga rätt sak i rätt ögonblick utan att få den där blicken.

Eller med vännerna...

Eller på vissa bloggar... fast inga av dom jag läser förstås


jag får nog ta och kolla upp detta med patent o registreringsverket

8 kommentarer:

haraldsdotter sa...

Tyckte jag var en utmärkt idé. Sök patent omgående ;-)
Jag hade köpte en för jag är oftast tom på bensin...

Mina lyten sa...

Jag känner mig lite ängslig inför tanken. Har utvecklat ett intresserat och påkopplat utseende under möten till exempel, trots att jag är nere på rött under långa stunder. Med en mätare i pannan vore jag körd!

torgnysdotter sa...

Jag tycker det vore grejtans om man kunde gå steget längre och omvandla hjärnan till en hårddisk och ett par favoritprogram! Söndagsmorgon; Kolla historik - radera. Är du säker på att du vill radera? Ja. Borde du inte skriva ut det här? Ignorera. Eller ännu bättre "spara lager". Kopiera. Klipp ut och klistra in någon annanstans. Fan nu när jag skriver tänker jag att hela kroppen skulle må bra av att datorofieras! Konstnärliga penslar! Byt ut översta lagret. Anpassa till mall, krymp...fan, jag är något på spåret här!

udda persson sa...

Undra vad som händer med såna som mig. Jag liksom lever mitt liv på reserven.Men jag trivs med det. Då är man typ som en gammal bil som funkar för bra för att hamna på skroten .Den bara går och går. Tanka och kör

maluca sa...

Jaa, då slippen man slösa sin egen energi på någon som inte är mottaglig! Fast, det blir liksom ingen sport då... utmaningen i livet försvinner. Tänk vilken överraskning att få en utskällning i stället för ett vänligt bemötande till exempel... // maluca

Göran sa...

haraldsdotter:
du är inne på ngt där, den egna tomheten som man kanske inte vill visa...

mina lyten:
jag vill inte att du skall bli körd

torgnysdotter:
och att kunna photoshoppa käns ju lite otäckt

udda p:
tuta och kör

maluca:
du har rätt det blir ingen sport då


Jag tar härmed tillbaka hela iden.

och som mamma förhoppningsvis sa:
-du duger som du är!

Mina lyten sa...

Hmm...det sa aldrig min mamma till mig. Kan det vara problemet?

Annchen sa...

Härlig fantasi :) Personligen vill jag alltid ha hjälp från min far på de sämsta tillfällena.