tisdag, november 20, 2007

inte en sådan blogg

Jag har lovat mig själv att inte detta skall bli en sådan blogg där jag skall skriva om vad jag gjorde idag, vilka jag träffade och mina reaktioner på det. Jag skriver om saker och ting med distans, värme och en smula humor. Bara personlig, men inte privat. Därför tänker jag inte skriva om att idag, som egentligen började igår, att jag då spillde kaffe på vita tröjan så dagens besök blev jag iklädd fläckig tröja. Jag kom ju i och för sig på den ljusa iden att försöka spä ut fläcken med vatten och tvål vilket fick till följd att de bruna fläckarna inte blev så droppigt fläckiga utan istället sammanblandade i en enda stor ljusbrun fläck. Titta, tänkte åhörarna, gubben har en stor brun fläck på sin tröja. Honom lyssnar vi inte på. De små krypen. De satt bara med ljusbrun blick (fyllda av kaffe) och kom med dumma frågor (vilken kaffesort var det, ljusbrunt är det årets färg) och interndiskuterade som om jag inte fanns. Är det respekt det? Bara för en kaffefläckad tröja kan man väl inte få bete sig hur som helst. Va? Lyssna på mig jag har något att säga ju. Skit i det då! Det är sådant som jag inte kommer att skriva om i denna blogg så att några kan känna sig utelämnade. Inget utelämnade av mina innersta privata känslor på något sätt. Inte här inte. Jag kommer inte heller att skriva om min kropps stora hämnd under påföljande dags besök. Den, kroppen alltså, hade en utomkroppslig (...) upplevelse av frånvaro under denna dags besök. Jag satt och frågade efter intressanta ouppfyllda behov och visst sa dom säkert något men jag var ju inte där, mina tankar var inte hemma eller om dom var det. Jag vet ju inte för jag var ju helt disträ, omotiverad och jag ville helst gå hem och dra något gammalt över mig. Typ, sådant personligt, sådant tänker jag inte skriva om i denna blogg. Då har jag ju misslyckats med min bloggs målsättning. Och misslyckas vill jag ju inte. Dessutom, vem skulle vilja läsa det? Det får nog bli ett glas vin istället för något bloggande ikväll. Så får det bli och det är inget jag tänker skriva om på min blogg heller. Skönt att få det noterat i alla fall.

5 kommentarer:

haraldsdotter sa...

Sitt du där med ditt glas vin för nu går jag och lägger mig. Där är ändå ingen annan som vill blogga med mig denna sena timme...
Godnatt


//Försöker nog sälja min bok som en bra julklapp, tänkte jag... Men det är inte lätt - har du några bra tips?

torgnysdotter sa...

jag är mycket road och vill läsa om detta! Vill även ta tillfället i akt att påpeka att du bör vara försiktig med rövinet. Det kan vara betydligt knepigare att knåpa bort än kaffe...

Göran sa...

haraldsdotter:
jag visste ju inte att du ville blogga... vi får maila ut ett schema och bestämma bloggtid.

Jag vet inte om jag har några tips så där... Något kan jag kanske göra. Maila mig.


torgysdotter:
jaha, fröken messersmith är tillbaka... vad gick du på i indien... jag vill ju inte skriva att jag idag te.x har varit i en sjöstad, träffat en gammal klasskompis, fikat gott och ätit kina, sådant ointressant tänker jag ju inte skriva om... ;-)
apropå rödvin, lite får man offra.

Annchen sa...

Jag har märkt att det inte alltid blir som man tänkt sig. Jag tänkte skriva om tankar i min blogg, men kommer på mig själv med att oftare och oftare skriva om saker jag gjort. Även om det kan vara relaterat till det jag tänker. Jag vet inte om det går att styra över särskilt mycket heller.

Anonym sa...

To me it is not clear.