söndag, oktober 05, 2008

det diskreta varumärkets charm

En städfirma som inte sopat rent framför egen dörr.
Vill man anlita den för att städa?
En bilfirma som säljer lyxbilar men åker omkring i gamla rishögar.
Känns det trovärdigt att köpa bil där?
En läkare som är sjuk, eller ja...

Denna då, En firma i kommunikationsbranschen som inte kan kommunicera.
Kan det gå för sig? Nä det borde straffa sig naturligtvis. En firma som inte kan det som de påstår att de kan är väl inget att anlita, det är inget att rekommendera.

Jag kan förstå vissa firmor som inte har kommunikation som profil att det kan bli lite si och så. Men de företag som har DET borde fatta att dom är ute på tunn is när dom inte kommunicerar med mig. Ty om jag lagt ner min tid på att skriva ett ansökningsbrev och fullföljt en önskad konversation, då önskas det någon form av respons.

Jag har i min trakt sökt 4 jobb hos 3 olika kommunikationsproffs, läs reklambyråer som borde veta vad en snackis är. Jag för väntar mig bra kommunikation från dessa. Får man det? och jag svarar själv på min retoriska fråga.
- Nej!

Men vänta bara tills jag får jobbet som jag vill ha och skall beställa reklaminsatser... En, säger en (1), firma håller måttet och bekräftar ansökan, beklagar att det dröjer och tyvärrar. Den firman de facto vinner alla Mina upphandlingar.

Det finns fler på min Svarta lista än vad vad som finns på min Vita lista. De på Svartalistan borde varit mer rädda om sitt varumärkes charm. Det skall jag diskret låta dom bli varse!

så var det sagt

2 kommentarer:

Eva Kihlström sa...

Jaa, du. Jag har så smått börjat fundera på att göra verklighet av min bok om att söka jobb respektive att anställa folk. Det kanske skulle bli en storsäljare - även till företag i kommunikationsbranschen... man kan ju hoppas det i alla fall. Av de ca 400 jobb jag har sökt under dessa tre år har jag upplevt mig behandlad med verklig respekt av någon handfull, max 10 handläggare.

Charlotte sa...

Trist att man inte kan uppträda proffsigt, och sätta sig in i hur man själv hade velat bli behandlad om man var i andra änden.
Fredag igen och tävling igen! Vinn nattro, alkoholglasögon eller gamla dansband. Trevlig helg!