tisdag, april 29, 2008

sommar i april

Skall det aldrig bli vinter i år?

Jag är inte redo. Jag tycker att det kan vänta lite.

När vi övergick till vintertid och det blev lite mörkt på morgonen igen kände jag en smula tacksamhet inför detta. Varför? Jo, jag var inte redo för ljuset. Jag var inte färdig med vintermörkret. Mitt inre hade inte fått nog av vintermörker och kyla. Och min varma sköna jacka var knappt använd. Trist.

Samma skumma känsla av, nä hallå stopp, vänta lite nu får jag nu när det är sommarvärme i april. Jag är inte redo. Mitt trad-meteorologiska inre vill inte ha värme ännu. Jag blir stressad och vill sitta inne i mitt ide och vara ifred. Och min varma sköna jacka passar sig inte alls. Trist.

Nä, kom tillbaka vinter och kyla. Jag är inte redo för ljus och värme. Och nu citerar jag: visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle göran annars tveka?

4 kommentarer:

michanek sa...

Vänta två månader Göran,då kommer regnperioden med epicentrum i Göteborg, din lyckost.
Jag måste ge dig en eloge för att du så rakt och ärligt berättar att du citerar när du skriver om knopparna som brister :-)
Ha en skön och kylig valborg!

Göran sa...

michanek:
regnperiod med epicentrum i Göteborg, låter otäckt. Tur att jag inte bor i centrum då.

Blåsiga valborgs hälsningar i retur!

torgnysdotter sa...

kan bara instämma! Ta det lugnt. Det blir bergis lika kallt den här sommaren som förra. Räkna iskallt med vinterjacks-användning hela juli!

Pialotta sa...

Håller med dig om att sommaren har dansat in lite väl tidigt.. jag har ett blogginlägg om just det inne på min blogg från igår.
Nu får man njuta och ta avra på tiden, vi vet inte kommer kanske ett bakslag.. minns fjolårets sommar:-(
Ha de fint o trevlig Pingst