onsdag, juli 04, 2007

nu är dom här

Radiotjänsts pejlare besöker mitt område,
skall man bjuda på fika då?

Den oberoende radion och TVn är beroende av mig och min avgift. Därför närmar sig pejlarna mitt bostadsområde för att göra en avgiftskontroll står det i en folder som skickades till hushållets handikappade medlem.
Jag tycker det skall bli spännande. Jag undrar hur de ser ut. Går de omkring i mörka rockar och bär hatt?Är det dom som bär omkring på fiolfodral? Män tror jag att det är i vart fall.

Jag tycker det är lite humor att man skickar in en inbjudan till att bli kund eller kryssa i och skicka tillbaka om någon annan i hushållet redan betalar. Hur svårt kan det vara att förstå att någon som bott på samma adress sedan tidernas begynnelse inte är nyinflyttad. Och att det då redan finns en licens. Borde inte vara så svårt att kolla i sitt eget register...
dum, dummare, ...

För jag vägrar att
  • kryssa i att det finns en licens redan
  • ha blå påsar på skorna hos tandläkaren
  • lägga varorna i rad och med "sträcken" åt rätt håll i mataffären
Låt dom komma. Låt de rockbeklädda männen med fiollåda ringa på. Kanske kan dom prata med sonen. Något som vi inte kan. Men det kanske hjälper med lite hot om straffavgift...


För övrigt anser jag att en fri och oberoende Public Service skall finansieras via skatten. Det är orimligt att tv-pejlare skall springa och jaga licensskolkare. Vill vi ha Public Service i Sverige, då skall alla vara med och betala.

2 kommentarer:

EvaK sa...

Visst ska det bli spännande att se hur Public Service kommer att tackla utvecklingen i framtiden! Ska männen med fiollådan jaga dig och be att få kolla om du är uppkopplad på Internet med din mobil, och i så fall om du har besökt någon av SVT.se's reprissändningar...?

Medan jag väntar på denna utveckling, sysslar jag med den ständiga problemlösningen inför Slöjdmässan, som återkommer varje år. Dubbelbokade boenden och folk som fösöker komma undan betalning.

Är ni på väg hitåt på detta evenemang? Hör gärna av dej!

Josef Boberg sa...

Hejsan,

För att kunna ta sig in i Din bostad och skaffa bevis - så måste dom ha beslut i domstol - tror jag - för att göra husrannsakan hos Dig. Under de dagarna kan Du ju hinna bära ner TVén i källarförrådet.

Såvitt känt är det tillåtet att äga en TV - som inte används - utan att tvingas betala licens för det ägandet som sådant. Men härvid är jag inte helt säker = jag kan ha helt fel. Så för säkerhets skull - fixa så att grannen härbärgerar Din TV under tiden som husrannsakan pågår !

Ha det... :-)
vännen Josef