tisdag, april 20, 2010

trädgårdsgrannar

Jag har bra grannar, de flesta. Och då tänker jag bara på hur de hanterar trädgården. På något annat sätt känner jag inte många av dem. De, som är de flesta då, nöjer sig med att klippa gräsmattan, klippa till en buske (ibland) och kratta lite. Inga våldsamma rabattfixande eller andra större projekt. Skönt.

En granne tvärsöver höll ett tag på att bli min död, är ju att ta i men. Det är lätt att man skriver så ju. Ett stressmoment var han (ofta/alltid en han som fixar och jag känner mig inte hemma i min manlighet) i alla fall. Garage, uteplats, altan, förråd: den typen. Tack vare ålder och visdom (med ökad ålder orkar jag ju ändå inte hänga med) och att tvärsövergrannen oxå blivit äldre... är jag mindre stressad nu för tiden.

Men nudå, den nyinflyttade granngrannen far fram som en bulldozer. Och då menar jag nästan bokstavligt. Dvs. det är en grävmaskin som far fram och gräver upp tidigare uteplatser, buskar och träd. Det är ju hemskt... stressande. Hur skall det gå med mig? Med trädgårdsgemenskapen? Med grannsämjan? Nu är stressredskapet inte tid och kraft längre. Nu är det pengar. Och en ny trädgård växer onaturligt snabbt fram ur skuggtomten. Vart är vi på väg?

Jag vill oxå ha råd med en grävmaskin.

Inga kommentarer: