måndag, januari 01, 2007

inga julkort

I år blev det inga julkort.

Det är första gången som lusten och pennan inte ens var i närheten av ett julkort. Men vi har julkort. Vi köpte dem som vanligt försent enligt postens skicka-datum. Det datumet har vi aldrigt brytt oss om. Vem vill ha julkort i mitten-slutet av adventtiden. Julkort skall man naturligtvis få till jul.

I vilket fall som helst så dök aldrig skrivkrampen upp, den som brukar dyka upp efter några julkortsadresser. Det var ju inte ens i nära eftersom inga kort skrevs. Orsaken är att vi inte fick lust. Livet gör sig ibland påmint så att lusten för att skicka glada hälsningar till vänner och folk (man inte sett på åratal) inte finns. Jag har inte ens orkat läsa de julkort som vi har fått. Men det skall jag nog göra innan påska.

Frågan är om några vänner kommer att sakna sina julkort? Kanske...
Kommer deras jul att vara förstörd? Troligtvis inte. Julkort är en traditon som till vissa adresser har överlevt sig själv. Som traditioner ibland gör och traditioner är till för att brytas. Åtminstone de som inte ger något.

I år har vi brutit en tradition. Får se om vi tar upp den igen, om än i mindre skala, nästa år. Men ändå, till alla vänner och bekanta där ute önskar jag i alla fall, GOTT NYTT ÅR!

Inga kommentarer: